آلمان برای اولین بار در جهان یک جهادگر عراقی را به اتهام نسل کشی ایزدی ها به حبس ابد محکوم کرد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
دادگاهی در فرانکفورت روز سه شنبه حکم حبس ابد را برای مردی عراقی که به جرم نسل کشی علیه اقلیت ایزدی به گروه دولت اسلامی پیوسته بود، صادر کرد که برای اولین بار در جهان از این برچسب استفاده شد.
طاها الجمالی، 29 ساله، پس از پیوستن به دولت اسلامی در سال 2013 به اتهام نسل کشی، جنایات علیه بشریت که منجر به مرگ شد، جنایات جنگی، کمک و مشارکت در جنایات جنگی و آسیب بدنی که منجر به مرگ وی شد، مجرم شناخته شد.
به دلیل ناپدید شدن متهم در دادگاه با قرائت حکم، رسیدگی به حالت تعلیق درآمد.
ایزدی ها، یک گروه کرد زبان از شمال عراق، سال ها توسط جنگجویان داعش که صدها مرد را کشته اند، به زنان تجاوز کرده اند و کودکان را به زور به عنوان جنگجو استخدام کرده اند، مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
در ماه مه، بازرسان ویژه سازمان ملل گفتند که «شواهد روشن و قانعکنندهای» از نسلکشی داعش علیه ایزدیها جمعآوری کردهاند.
ناتیا نوروزوف، وکیل و عضو سازمان غیردولتی یزدا که مدارک جنایات داعش علیه ایزدی ها را جمع آوری می کند، قبل از صدور حکم به خبرگزاری فرانسه گفت: «این یک لحظه تاریخی برای جامعه ایزدی است.
او گفت: «این اولین بار در تاریخ ایزدی هاست که یک عامل به اتهام نسل کشی محاکمه می شود.
دادستان ها می گویند الجمالی و همسر سابقش آلمانی به نام جنیفر ونیش، زمانی که در موصل زندگی می کردند، یک زن و کودک ایزدی را به عنوان برده خانگی «خرید» کردند.
آنها بعداً به فلوجه نقل مکان کردند، جایی که الجمالی متهم است که یک دختر پنج ساله را به زنجیر به پنجره ای در فضای باز در گرما، افزایش تا 50 درجه سانتیگراد (122 فارنهایت) به عنوان مجازات برای خیس کردن تشک خود که باعث مرگ او می شود، متهم شده است. از تشنگی
در یک محاکمه جداگانه، ونیش 30 ساله در ماه اکتبر به اتهام "جنایت علیه بشریت در قالب برده داری" و کمک و مشارکت در قتل دختر، بدون ارائه کمک به 10 سال زندان محکوم شد.
مادر کودک که فقط با نام کوچکش نورا شناخته شد، در مونیخ و فرانکفورت در مورد شکنجه فرزندش شهادت داد.
او همچنین توضیح داد که پس از حمله تروریستهای داعش به روستای وی در کوههای سنجار در شمال غربی عراق در اوت 2014، بارها مورد تجاوز قرار گرفته است.
"پاک کردن پیام"
این مادر توسط تیمی شامل امل کلونی، وکیل حقوق بشر مستقر در لندن، که در خط مقدم کمپین برای به رسمیت شناختن جنایات داعش علیه ایزدی ها به عنوان نسل کشی بود، همراه با برده سابق ایزدی و برنده جایزه صلح نوبل 2018 نمایندگی می کرد. نادیا مراد.
اگرچه کلونی به مونیخ یا فرانکفورت سفر نکرد، اما حکم ونیش را "پیروزی هر کسی که به عدالت معتقد است" خواند و افزود که امیدوار است شاهد "تلاش جهانی منسجمتر برای مطرح کردن داعش (مخفف دیگر داعش)" باشد. عدالت."
مراد از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا پرونده های مربوط به جنایات ایزدی ها را به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع دهد یا یک دادگاه ویژه برای نسل کشی علیه جامعه تشکیل دهد.
آلمان که محل زندگی یک جامعه بزرگ ایزدی است، یکی از معدود کشورهایی است که به دلیل چنین تخلفاتی شکایت کرده است.
دادگاه های آلمان تاکنون پنج مورد محکومیت علیه زنان را به دلیل جنایت علیه بشریت مربوط به ایزدی ها در مناطق تحت کنترل دولت اسلامی صادر کرده اند.
آلمان چندین اتباع آلمانی و خارجی را به دلیل جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که در خارج از کشور مرتکب شده اند، با استفاده از اصل قانونی صلاحیت جهانی که اجازه می دهد جنایات حتی در صورت ارتکاب در یک کشور خارجی قابل پیگرد قانونی باشد، متهم کرده است.
به گفته نوروزوف، محاکمه علیه الجمالی "پیام روشنی را ارسال می کند".
«مهم نیست که جنایات کجا مرتکب شدهاند و فرقی نمیکند که عاملان آن کجا هستند، به لطف صلاحیت جهانی، آنها نمیتوانند پنهان شوند و همچنان به دست عدالت سپرده خواهند شد.
(AFP)
[ad_2]