اتحادیه اروپا روسیه را با تحریمها تهدید میکند، اما آیا آنها کار خواهند کرد؟
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
اتحادیه اروپا به روسیه هشدار داده است که اگر مسکو تصمیم به حمله به اوکراین بگیرد، با عواقب اقتصادی "عظیم" روبرو خواهد شد. اما روسیه قبلاً در برابر تحریمها مقاومت کرده است و به نظر میرسد این کشور در برابر دردهای اقتصادی تحمیلشده از سوی غرب مقاوم است - بهویژه زمانی که چین آماده کمک کردن است.
تجمع بیش از 100000 سرباز روسی در مرز اوکراین، رهبران اتحادیه اروپا را به بحث در مورد طیف وسیعی از تحریمها، از حذف روسیه از سیستم پرداختهای بینالمللی سوئیفت تا اعمال تحریمها بر الیگارشیهای بیشتر، سوق داده است.
اما روسیه در حال حاضر به شدت تحریم شده است. از زمان الحاق کریمه در سال 2014، غرب تحریم های گسترده ای از جمله محدودیت های مالی و تجاری و ممنوعیت کمک به شرکت های نفت و گاز روسیه را اعمال کرده است. با این حال، آنها نتوانستند جاه طلبی های رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در اوکراین را مهار کنند.
روسیه در برابر تحریمهای جدید مانند سال 2014 که غرب محدودیتهای ویزا را اعمال کرد و داراییهای مقامات روسیه را به دلیل بحران اوکراین مسدود کرد، مقاومت خواهد کرد. آناستازیا شاپوچکینا، استاد ژئوپلیتیک در Sciences Po، در مصاحبه با FRANCE 24 گفت: تحریمهای اعمال شده علیه روسیه در طول سالها تأثیر بسیار کمی داشته است.
شاپوچکینا گفت، اگر هیچ چیز دیگری نباشد، "روسیه تشویق شد زیرا به زبان مسلسل صحبت می کند، نه به زبان تحریم های اقتصادی."
به گفته برخی کارشناسان، وابستگی متقابل اقتصاد روسیه و اتحادیه اروپا باعث می شود که این اتحادیه نتواند بدون آسیب رساندن به روسیه آسیب اقتصادی به روسیه وارد کند.
شاپوچکینا گفت: «اتحادیه اروپا با اعمال تحریمها علیه روسیه به بازوی خود شلیک میکند، زیرا شرکتهایی مانند توتال، انجی، آروا، دانون چندین دهه است که سرمایهگذاری هنگفتی در روسیه انجام دادهاند و در صورت قطع روابط متضرر خواهند شد.»
ممکن است پاشنه آشیل ریاست جمهوری پوتین در داخل روسیه باشد. قدرت خرید پایین، افزایش قیمت مواد غذایی و تورم به این معنی است که روس ها اشتهای کمی برای اقدام نظامی در خارج از کشور ندارند. شاپوچکینا گفت: «تنها 16 درصد از مردم روسیه حمله به اوکراین را تایید می کنند. او توضیح داد که در حالی که کشور با مشکلات داخلی بزرگ از جمله سلامت عمومی و بحران های اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، روزنامه های دولتی بر موضوعات خارجی مانند سوریه و اوکراین تمرکز می کنند.
آشفتگی دهه 90
روسیه در 26 دسامبر 1991 به سی امین سالگرد فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نزدیک می شود. مشکلات اقتصادی امروز در مقایسه با آشفتگی دهه 1990 خفیف به نظر می رسد، زمانی که روسیه به زور از کمونیسم به سرمایه داری روی آورد و بسیاری از شهروندان در فقر فرو رفتند.
به گفته ولادیمیر فدوروفسکی، دیپلمات سابق روسیه با تبار اوکراینی، "روس ها ظرفیت عظیمی برای تاب آوری دارند." آنها این واقعیت را می پذیرند که در برابر یک موقعیت جنگی مقاوم هستند، در حالی که غرب کمتر احتمال دارد جنگ را بپذیرد.
فدوروفسکی افکار عمومی روسیه را به سه دسته تقسیم می کند. او توضیح داد: «نخستین چیز در مورد نئو استالینیسم این است که روسیه باید خودکفا باشد و تحریمها مثبت هستند زیرا روسیه را مجبور میکنند به تنهایی زنده بماند.»
دسته دوم که فدوروفسکی آن را «سنتی» می نامد، معتقد است که ارتباط با غرب باید تجدید شود و گفت وگو باید حفظ شود.
او توضیح داد که گروه دوم روسهای طرفدار غرب "به دلیل ارتباط با ریاست جمهوری بوریس یلتسین (1991-1999)، زمانی که منافع و داراییهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به غرب فروخته شد، تا حد زیادی بی اعتبار است. این دوره به طور گسترده ای بدترین دوره در تاریخ روسیه در نظر گرفته می شود، احساسی که پوتین زمانی که اغلب از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان "بزرگترین فاجعه ژئوپلیتیک قرن" یاد می کرد، پذیرفت.
یک شوخی قدیمی در محافل سیاسی مسکو نمادی از مشکلات پیش روی روسیه است. این اتفاق افتاد: زمانی در اواسط دهه 1990، جان میجر، نخست وزیر وقت بریتانیا، از همتای روسی خود یلتسین خواست تا وضعیت اقتصاد روسیه را در یک کلمه توصیف کند. یلتسین پاسخ داد: "خوب." در جستجوی جزئیات بیشتر، سرگرد از یلتسین پرسید که آیا می تواند آن را در دو کلمه توصیف کند. یلتسین پاسخ داد: "این خوب نیست."
این شوخی وضعیت فعلی روسیه را نشان می دهد: تا زمانی که بانک مرکزی روسیه تورم را کنترل می کند و اقتصاد کلان پایدار است، فساد داخلی و انزوای مسکو از بقیه جهان مانع رشد می شود.
گسترش ناتو
فدوروفسکی گفت: "بزرگترین اشتباه غرب از زمان سقوط کمونیسم، عدم ادغام روسیه در سیستم بین المللی و در نظر نگرفتن اهداف روسیه است." زمانی که غرب خود را در جنگ سرد پیروز اعلام کرد، به بدبینی مردم روسیه نسبت به غرب کمک کرد. او توضیح داد: «بعدها پوتین از بنزین برای رنسانس کشور استفاده کرد.
فدورفسکی توضیح داد که گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) همچنان یک تهدید وجودی برای پوتین است. روس ها معتقدند که درگیری با اوکراین توسط غرب برای نابودی روسیه طراحی شده است. پس از اینکه غرب ارتش اوکراین را متحول کرد، اوکراین اکنون می تواند در دونباس یک حمله رعد اسا انجام دهد و امیدوار باشد که پوتین واکنشی نشان ندهد. اما مسلماً در صورت حمله اوکراینی ها مجبور به اقدام خواهد شد.
فقدان رشد اقتصادی روسیه، همراه با انزوا از غرب، احتمالاً دو پیامد به همراه خواهد داشت: دوره تجدید تنش بین روسیه و غرب، که می تواند خود را به عنوان نمایش قدرت در میدان نشان دهد، و اتحاد شتابان با چین. . . این احساس در میان مردم روسیه غالب است که کشورهای اطراف اتحاد جماهیر شوروی سابق هنوز به روسیه تعلق دارند. در بسیاری از کشورهای حاشیه روسیه تحولاتی وجود دارد: بلاروس، اوکراین، گرجستان، قرقیزستان، مولداوی، آذربایجان و ارمنستان. یک قصیده رایج شوروی این است که "همه کشورهای شوروی سابق به روش خود ناراضی هستند" و روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
[ad_2]