بریتانیا خواستار تشکیل جبهه متحد در اجلاس سران G7 در برابر تهدیدات روسیه و چین شد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
شمشیرهای روسیه علیه اوکراین و چین قاطع در راس برنامه زمانی بود که وزرای خارجه گروه ۷ روز شنبه در بریتانیا گرد هم آمدند و خواستار ایجاد یک جبهه متحد علیه اقتدارگرایی شدند.
گردهمایی دو روزه دیپلماتهای ارشد از ثروتمندترین کشورهای جهان در لیورپول، شمال غرب انگلستان، آخرین گردهمایی شخصی از زمان ریاست یک ساله بریتانیا در گروه هفت قبل از تحویل باتوم به آلمان است.
بحث ها بر روی تجمع نیروهای روسیه در مرز با اوکراین، مخالفت با چین، محدود کردن جاه طلبی های هسته ای ایران و مقابله با بحران نظامی در میانمار متمرکز بود.
لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا هنگام افتتاح رسمی مذاکرات بدون اشاره به کشورهای خاصی گفت: ما باید قویا برای مقابله با متجاوزانی که به دنبال محدود کردن مرزهای آزادی و دموکراسی هستند متحد شویم.
برای انجام این کار، ما باید صدایی کاملاً متحد داشته باشیم. ما باید موقعیت اقتصادی و امنیتی خود را در سراسر جهان گسترش دهیم.»
این زمین لرزه در حاشیه نشست روز جمعه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و آنالنا بوربوک، وزیر امور خارجه جدید آلمان گفتگو کرد.
بلینکن هفته آینده برای دیداری با هدف تاکید بر اهمیت منطقه در تلاش های واشنگتن برای "صلح، امنیت و رفاه" در منطقه هند و اقیانوس آرام در مقابل فشار روزافزون چین، عازم آسیای جنوب شرقی شد.
وزرای اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) برای اولین بار روز یکشنبه در نشستی با هدف گفتگوهای گسترده در مورد موضوعاتی از جمله واکسن کووید-19، امور مالی و برابری جنسیتی به اجلاس سران G7 خواهند پیوست.
کره جنوبی، استرالیا، آفریقای جنوبی و هند نیز به عنوان "مهمان" منتخب G7 از بریتانیا شرکت خواهند کرد و بسیاری از آنها در عمل به دلیل همه گیری و ظهور نوع Omicron شرکت خواهند کرد.
تروس پیش از این نشست گفت که خواهان روابط عمیقتر بین کشورهای G7 در تجارت، سرمایهگذاری، فناوری و امنیت است تا بتوانیم از آزادی و دموکراسی در سراسر جهان دفاع و توسعه دهیم.
اوکراین در حال مذاکره است
تروس که در ماه سپتامبر جایگزین دومینیک راب در این نقش شد، چشم انداز سیاست خارجی خود را در یک سخنرانی بزرگ در روز چهارشنبه تشریح کرد.
او به مسکو هشدار داد که حمله به اوکراین یک "اشتباه استراتژیک" خواهد بود، در حالی که نگرانیهای فزاینده در مورد استقرار نیروهای بزرگ روسیه در مرز وجود دارد، زیرا کرملین میگوید در مقابل هرگونه حرکت کییف به ناتو دفاعی است.
این بازتاب اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، خطاب به همتای روسی خود ولادیمیر پوتین در یک نشست مجازی در روز قبل بود، زمانی که وی نسبت به تحریم های بی سابقه در صورت حمله به اوکراین هشدار داد.
کارن دونفرید، دیپلمات ارشد واشنگتن در اروپا و اوراسیا، هفته آینده با مقامات ارشد دولتی در کییف و مسکو گفتگوهای بعدی را برای تلاش برای پایان دادن به درگیری خواهد داشت.
او سپس برای گفتگوهای بیشتر با متحدان ناتو و اتحادیه اروپا "به منظور جستجوی راه حل دیپلماتیک" برای مخالفان عازم بروکسل خواهد شد.
ریاستجمهوری بریتانیا در گروه ۷ تحت سلطه واکنشی به اصرار فزاینده بینالمللی پکن و ادعای نقض گسترده حقوق داخلی، از جمله جمعیت اقلیت مسلمان اویغور بود.
این هفته، گروهی از وکلا و کارشناسان حقوق بشر در لندن به این نتیجه رسیدند که پکن با اعمال محدودیتهای جمعیتی، از جمله کنترل موالید و عقیمسازی اجباری بر اویغورها، مرتکب نسلکشی شده است.
چین یافته های دادگاه را رد کرده است.
بایدن در اجلاس سران گروه هفت در ژوئن خواستار موضع گیری جمعی قوی تری در مورد چین و روسیه شد و این هفته واشنگتن، لندن و کانبرا تحریم دیپلماتیک بازی های المپیک زمستانی پکن 2022 را اعلام کردند.
تروس گفت که غرب باید برای پایان دادن به "وابستگی استراتژیک" تعداد فزاینده ای از کشورهای با درآمد پایین و متوسط به دشمنان خود، از انرژی گرفته تا فناوری، تلاش کند.
به گفته وزارت امور خارجه، در این نشست، او حاضران را وادار خواهد کرد که بودجه بیشتری برای پروژه های زیرساختی و فناوری به این کشورها ارائه کنند.
گروه 7 و متحدانش باید "جایگزینی برای بدهی های ناپایدار از اقتصادهای غیر بازاری" مانند چین ارائه دهند.
تراس ابتکاری را به رهبری بریتانیا - شتاب دهنده سرمایه گذاری انعطاف پذیری آفریقا - برای ترویج سرمایه گذاری همکاری در "شکننده ترین بازارها" در آفریقا و کمک به توسعه "خط لوله فرصت های سرمایه گذاری" ارائه خواهد کرد.
(AFP)
[ad_2]