بریتانیا هشدار می دهد که روسیه در صورت استقرار "رژیم دست نشانده" در اوکراین با تحریم روبرو خواهد شد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
یکی از وزیران ارشد بریتانیا روز یکشنبه پس از اینکه بریتانیا کرملین را متهم کرد که به دنبال نصب یک رهبر طرفدار روسیه در آنجا است، گفت: اگر روسیه یک رژیم دست نشانده را بر اوکراین تحمیل کند، با تحریمهای اقتصادی سنگینی مواجه خواهد شد.
دومینیک راب، معاون نخست وزیر بریتانیا به اسکای نیوز گفت: «اگر روسیه این اقدام را برای حمله و همچنین ایجاد یک رژیم دست نشانده انجام دهد، پیامدهای بسیار جدی خواهد داشت.
بریتانیا اواخر روز شنبه این اتهامات را مطرح کرد و همچنین گفت که افسران اطلاعاتی روسیه با تعدادی از سیاستمداران سابق اوکراین به عنوان بخشی از برنامههای تهاجم در تماس بودهاند.
وزارت خارجه روسیه با رد اتهام انگلیس به عنوان "اطلاعات غلط"، ناتو را به "تشدید تنش ها" بر سر اوکراین متهم کرد.
این اتهامات بریتانیا پس از آن مطرح شد که دیپلماتهای ارشد آمریکایی و روسیه در روز جمعه نتوانستند موفقیت بزرگی در مذاکرات برای حل بحران اوکراین ایجاد کنند، بحرانی که با شروع به جمعآوری نیروهای روسیه در نزدیکی مرز خود با این کشور آغاز شد.
مقامات مسکو اصرار دارند که هیچ برنامه ای برای حمله ندارند و هم آنها و هم همتایان آمریکایی خود توافق کرده اند که به گفتگو ادامه دهند. اما تنش ها همچنان بالاست.
در واشنگتن، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که به دلیل تهدید حمله نظامی روسیه، دستور خروج اعضای خانواده واجد شرایط از سفارت در کیف را صادر کرده است.
مقامات ارشد پس از دیدار با مقامات ارشد امنیت ملی در اردوگاه خود در کمپ دیوید روز شنبه گفتند، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده بررسی گزینه هایی برای افزایش دارایی های نظامی ایالات متحده در منطقه را آغاز کرده است.
نیویورک تایمز می گوید بایدن در حال بررسی برنامه هایی برای اعزام 1000 تا 5000 نیرو به کشورهای اروپای شرقی است که در صورت تشدید تنش ها، احتمال افزایش تعداد نیروها وجود دارد.
یک مقام ارشد دولت روز یکشنبه از تایید این ارقام خودداری کرد، اما گفت: "ما در حال توسعه برنامه ها و رایزنی با متحدان برای تعیین گزینه های آینده هستیم."
در حالی که جهان از نزدیک حرکت بعدی مسکو را زیر نظر دارد، وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که اطلاعاتی در اختیار دارد مبنی بر اینکه دولت روسیه یوهان مورائف، نماینده سابق اوکراین را به عنوان نامزد بالقوه برای ریاست رهبری طرفدار روسیه در نظر می گیرد.
مورائف خود در اظهارنظرهایی برای روزنامه های بریتانیایی و در مصاحبه با رویترز این ایده را که روسیه می خواهد او را رهبر اوکراین کند، ریخت.
مورائف در یک تماس ویدیویی به رویترز گفت: "من قبلاً این تئوری توطئه را در تمام اخبار امروز صبح خوانده ام: کاملاً اثبات نشده، کاملاً بی اساس."
او تماس با افسران اطلاعاتی روسیه را تکذیب کرد و با توجه به اینکه در سال 2018 تحت تحریم های روسیه قرار گرفت، این ایده که می تواند با کرملین در اتحاد باشد را "احمقانه" رد کرد.
اگرچه او میگوید که میخواهد اوکراین هم از روسیه و هم از غرب مستقل باشد، مورائف 45 ساله نظراتی را بیان کرده است که با روایتهای کرملین درباره اوکراین مطابقت دارد.
وزارت امور خارجه بریتانیا از ارائه شواهد در تایید ادعاهای خود خودداری کرد. میخائیل پودولیاک، مشاور دفتر ریاستجمهوری اوکراین در بیانیهای به رویترز گفت که اوکراینیها تردید دارند مورائف «بیش از حد مضحک» باشد که توسط کرملین برای رهبری اوکراین انتخاب شود.
اما وی افزود که روسیه قبلاً از شخصیت های کوچک در موقعیت های رهبری در کریمه الحاق شده و دونباس تحت کنترل جدایی طلبان حمایت کرده بود.
به همین دلیل است که "باید این اطلاعات را تا حد امکان جدی گرفت."
"عمیقا نگران"
ایالات متحده توطئه ادعایی علیه اوکراین را عمیقاً نگران کننده توصیف کرده است و مقامات آمریکایی گفته اند که برای اقدام روسیه آماده می شوند.
وزارت امور خارجه روز یکشنبه همچنین اجازه خروج داوطلبانه مقامات دولتی ایالات متحده را صادر کرد و گفت که همه آمریکایی ها باید فوراً خروج را بررسی کنند.
در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه اجازه خروج داوطلبانه کارمندان آمریکایی را مستقیماً صادر کرده و به دلیل ادامه تهدید به اقدام نظامی روسیه، دستور خروج اعضای خانواده واجد شرایط از سفارت در کیف را صادر کرده است».
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، تا کنون درخواست ها برای تحریم های اقتصادی فوری علیه روسیه را رد کرده و گفته است که این تحریم ها توانایی غرب برای جلوگیری از تجاوز احتمالی روسیه به اوکراین را تضعیف می کند.
ایالات متحده کمک های نظامی به اوکراین ارسال کرده است، اما از اعزام پرسنل آمریکایی خودداری کرده است.
در حین بحث درباره استقرار نیروهای آمریکایی، یک مقام ارشد ارشد گفت که تحریم های اقتصادی آمریکا علیه روسیه در صورت حمله روسیه به اوکراین عواقب گسترده ای خواهد داشت.
ایالات متحده از قانون محصولات مستقیم خارجی برای محدود کردن صادرات محصولاتی که شامل میکروالکترونیک مبتنی بر تجهیزات، نرم افزار یا فناوری ایالات متحده است، به روسیه استفاده خواهد کرد.
روسیه مجموعهای از خواستهها را از ایالات متحده مطرح کرده است، از جمله توقف گسترش ناتو به شرق و قول اینکه اوکراین هرگز اجازه نخواهد داشت به ائتلاف نظامی غربی بپیوندد.
(رویترز)
[ad_2]