غرب کمک های بشردوستانه به افغانستان را به بهبود حقوق بشر پیوند می زند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
دیپلماتهای غربی روز سهشنبه پس از دیدار با یک هیئت طالبان در سفری تاریخی به اروپا، کمکهای بشردوستانه به افغانستان را به بهبود حقوق بشر مرتبط دانستند.
در آخرین روز از اولین سفر رسمی طالبان به اروپا از زمان بازگشت به قدرت در ماه اوت، بنیادگرایان مذاکرات پشت درهای بسته با چندین دیپلمات غربی برگزار کردند.
طالبان به دنبال شناسایی بین المللی و کمک مالی هستند.
وضعیت بشردوستانه در افغانستان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت 2021، زمانی که کمک های بین المللی به طور ناگهانی متوقف شد، به سرعت رو به وخامت گذاشته است و وضعیت اسفبار میلیون ها نفر را تشدید می کند که در حال حاضر پس از چندین خشکسالی شدید گرسنه هستند.
ديپلمات هاي غربي انتظارات خود از طالبان را در جريان گفتگوها تشريح کرده اند.
توماس نیکلاسون، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان در توییتر نوشت که "بر ضرورت دسترسی به مدارس ابتدایی و متوسطه برای پسران و دختران در سراسر کشور با شروع سال تحصیلی در ماه مارس تاکید کرد."
او به توئیت سخنگوی وزارت خارجه افغانستان که از تعهد اتحادیه اروپا برای «ادامه کمک های بشردوستانه به افغانستان» استقبال کرده بود، پاسخ داد.
هیئت طالبان به سرپرستی امیرخان متکی وزیر امور خارجه فرانسه با برتراند لوتولاری مقام ارشد وزارت خارجه فرانسه، نایجل کیسی فرستاده ویژه بریتانیا و اعضای وزارت خارجه نروژ دیدار کرد.
"دختران به مدرسه بازگشتند"
یوناس گار استور، نخست وزیر نروژ، در سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که مذاکرات "جدی" و "واقعی" به نظر می رسد.
"ما به وضوح اعلام کردیم که می خواهیم دختران را در ماه مارس در مدرسه ببینیم، همچنین دختران بالای 12 سال. ما می خواهیم شاهد دسترسی بشردوستانه باشیم.»
طالبان از مذاکرات این هفته - که در هتلی در نزدیکی اسلو برگزار شد - به عنوان گامی در جهت به رسمیت شناختن بین المللی استقبال کردند.
وزیر امور خارجه طالبان در حاشیه مذاکرات روز دوشنبه گفت: فراهم آوردن این فرصت از سوی ناروی به خودی خود یک دستاورد است، زیرا ما صحنه را با جهان به اشتراک گذاشتیم.
وی افزود: "از این دیدارها، ما اطمینان داریم که از بخش های بشردوستانه، صحت و آموزش در افغانستان حمایت خواهیم کرد."
نروژ تاکید کرده است که این گفتگوها "مشروعیت یا به رسمیت شناختن طالبان نیست".
اما تصمیم او برای دعوت از طالبان - و پرواز آنها با هواپیمای چارتر گران قیمت - به شدت مورد انتقاد برخی کارشناسان، اعضای دیاسپورا و فعالان افغان قرار گرفته است.
هنوز هیچ کشوری رژیم بنیادگرا را به رسمیت نشناخته است و جامعه جهانی منتظر است تا ببیند که طالبان چگونه قصد حکومت دارند قبل از اعطای کمک.
نخست وزیر نروژ گفت که می داند بسیاری از نشست اسلو نگران هستند، اما گفت که این اولین گام برای جلوگیری از یک "فاجعه انسانی" است.
«جایگزین ترک افغانستان، یک میلیون کودک در معرض خطر گرسنگی... یک گزینه نیست. ما باید با دنیا همانطور که هست برخورد کنیم.»
پیش از این، هنریک تون، وزیر امور خارجه نروژ گفت: این آغاز یک روند باز نیست.
او پیش از گفتگو با هیئت در سه شنبه شب به خبرگزاری نروژی NTB گفت: "ما خواسته های ملموسی خواهیم داشت که می توانیم پیگیری کنیم و ببینیم آیا برآورده می شود."
اطلاعات بیشتر از این جلسات
به گفته NTB، این درخواست ها شامل امکان ارائه کمک های بشردوستانه مستقیم به مردم افغانستان بود.
نروژ همچنین باید خواستار احترام به حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیت ها، مانند دسترسی به آموزش و خدمات بهداشتی، حق کار و آزادی حرکت می شد.
در حالی که اسلام گرایان می گویند مدرن شده اند، زنان هنوز تا حد زیادی از اشتغال در بخش دولتی محروم هستند و بیشتر دبیرستان های دخترانه بسته می مانند.
همچنین انتظار می رفت که نروژ وضعیت اسفبار دو زن فعال را که هفته گذشته پس از شرکت در تظاهرات در کابل ناپدید شده بودند، برطرف کند. طالبان مسئولیت را رد کرده اند.
در همین حال، یان اگلاند، رئیس شورای پناهندگان نروژی، پیش از دیدار با طالبان و دیگر سازمان های غیر دولتی به خبرگزاری فرانسه گفت: «تا زمانی که همه تحریم ها برداشته نشود، نمی توانیم جان مردم را نجات دهیم».
او گفت که توقف کمک ها "به همان غیرنظامیانی آسیب می زند که کشورهای ناتو صدها میلیارد دلار برای دفاع از آنها تا ماه اوت هزینه کرده اند."
به گفته سازمان ملل متحد، در حال حاضر حدود 55 درصد از جمعیت افغانستان از گرسنگی می میرند.
در اسلو، یک ناظر غربی در جریان مذاکرات به خبرگزاری فرانسه گفت که "تغییرات رو به رشدی در هر دو طرف وجود داشته است".
اما من فکر می کنم قبل از اینکه طالبان و غرب راهی برای مقابله با یکدیگر پیدا کنند، به این جلسات بیشتر نیاز خواهیم داشت.
(AFP)
[ad_2]