مکرون قول داد به اوکراین برای حفظ تمامیت ارضی خود کمک کند
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در گفتگوی تلفنی با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، بر عزم فرانسه برای کمک به اوکراین برای حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود تاکید کرد. این وعده زمانی مطرح شد که اتحادیه اروپا به روسیه هشدار داد در صورت حمله به اوکراین پس از به دست آوردن نیرو در مرز با همسایه جنوب غربی خود، با عواقب مواجه خواهد شد.
مکرون گفت که هر دو رئیس جمهور بر لزوم از سرگیری گفتگوها در قالب چهارجانبه نرماندی که شامل اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان می شود و هدف آن از آغاز گفتگوها در سال 2014 در حاشیه مراسم بزرگداشت در سالگرد فرود روز D، توافق کردند. حل مناقشه در شرق اوکراین، جایی که جدایی طلبان مورد حمایت روسیه در حال نبرد با نیروهای اوکراینی هستند.
این درگیری از سال 2014 تاکنون باعث کشته شدن بیش از 13000 نفر در شرق اوکراین شده است.
رئیس جمهور فرانسه افزود که در روزهای آینده با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفتگو خواهد کرد و در 15 دسامبر بار دیگر با زلنسکی در بروکسل گفتگو خواهد کرد.
گفت و گوی تلفنی مکرون با زلنسکی در بحبوحه تنش های فزاینده در شرق اروپا پس از تجمع اخیر نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین انجام شد.
پس از دیدار با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در روز جمعه در پاریس، مکرون نسبت به خطر تحقق پیشگویی های خود به خود هشدار داد، طبق اطلاعات اطلاعاتی ایالات متحده، مبنی بر اینکه روسیه می تواند در سال آینده در چند جبهه علیه اوکراین حمله کند.
کرملین برنامه ریزی برای حمله را رد می کند.
مکرون در کنفرانس خبری مشترک با صدراعظم جدید آلمان به خبرنگاران گفت: فکر میکنم هدف اصلی ما پرهیز از هرگونه تنش غیرضروری است که من آن را اخبار خودشکوفایی مینامم.
مکرون گفت: «آنچه همه ما، اروپاییها و آمریکاییها میخواهیم، این است که نشان دهیم که به شدت به وضعیت توجه میکنیم».
شولز خواستار گفتگوهای چهارجانبه جدید با مسکو برای تنش زدایی در مرز با اوکراین شد و در عین حال تصریح کرد که قوانین باید توسط همه رعایت شود.
شولز که در اولین دیدار رسمی خود به عنوان صدراعظم بود، گفت: «ما فعالیت های بیشتری را برای اطمینان از اینکه اوکراین چشم انداز خوبی دارد، آغاز خواهیم کرد.
وی افزود: ما مبنای خوبی داریم که باید احیا شود، مانند مذاکرات در قالب نرماندی.
خط لوله گاز نورد استریم 2: منبع اصطکاک
در همین حال، اتحادیه اروپا روز جمعه به روسیه هشدار داد که در صورت حمله به اوکراین با عواقب مواجه خواهد شد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اواخر روز جمعه در کنفرانس خبری مشترک با شولز در بروکسل گفت: «تجاوز باید بهایی داشته باشد، بنابراین ما این نکات را از قبل به روسیه اطلاع خواهیم داد.
فون در لاین در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها علیه مسکو میتواند شامل بسته شدن خط لوله گاز نورد استریم 2 باشد که برای انتقال گاز به اروپا طراحی شده است، گفت که انرژی به طور کلی هرگز نباید برای فشار بر امنیت انرژی اروپا استفاده شود و همسایگان آن باید این کار را انجام دهند. امن شده است.
شولز که پس از سفر خود به پاریس در بروکسل بود، از پاسخ به سوال در مورد خط لوله گاز روسیه-آلمان خودداری کرد و گفت: در حالی که واضح است که اتحادیه اروپا و سایرین در صورت تهاجم به اوکراین واکنش نشان خواهند داد، او در حال مذاکره است. جلوگیری از چنین نتیجه نیز مهم بود.
شولتز گفت: ما می دانیم که آلمان، کشوری بزرگ در قلب اتحادیه اروپا، مسئولیت دارد. ما نمیتوانیم صرفاً بایستیم و در مورد آنچه در حال وقوع است اظهار نظر کنیم. نه. "
شولتز روز پنجشنبه به مسکو درباره «عواقب» خط لوله گاز نورد استریم 2 هشدار داد.
پروژه تامین گاز طبیعی روسیه به آلمان منبع اصلی اصطکاک با بسیاری از شرکا از جمله فرانسه است و می تواند نقش مهمی را ایفا کند زیرا قدرت های غربی تهدید می کنند تحریم های جدید علیه مسکو را مجازات خواهند کرد.
اولریش اسپک، تحلیلگر صندوق آلمانی مارشال گفت: «با نورد استریم 2، آلمان بدون اینکه اصلاً به دنبال آن باشد، سلاح ژئوپلیتیک بزرگ را در دست دارد.
رئیس ناتو درخواست روسیه برای ممنوعیت ورود اوکراین را رد کرد
روسیه روز جمعه گفت که ناتو باید به طور رسمی تصمیم سال 2008 خود مبنی بر گشودن درهای خود را به روی گرجستان و اوکراین لغو کند و تاکید کرد که ارائه ضمانت هایی به مسکو برای توقف گسترش بلوک به سمت شرق به نفع "بنیادی" غرب است.
وزارت خارجه روسیه همچنین از ناتو خواسته است تا تمرینات نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه را متوقف کند و افزود که این و سایر پیشنهادات امنیتی "در آینده نزدیک" فاش خواهد شد.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو بلافاصله درخواست روسیه را رد کرد.
استولتنبرگ گفت: «روابط ناتو با اوکراین توسط 30 متحد در ناتو و اوکراین تعیین خواهد شد - نه هیچ کس دیگری». ما نمیتوانیم بپذیریم که روسیه تلاش میکند سیستمی را احیا کند که در آن قدرتهای بزرگی مانند روسیه حوزههای نفوذی دارند که میتوانند کنترل کنند یا تصمیم بگیرند که اعضای دیگر چه کاری انجام دهند.
در اوایل این هفته، پوتین و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، گفتگوهایی دو ساعته داشتند و رئیس کرملین از غرب خواست تضمین های کتبی بدهد که اوکراین به سایت پرتاب ناتو تبدیل نخواهد شد.
به گفته کاخ سفید، بایدن و پوتین توافق کردند که تیمهای مربوطه آنها اجلاس را «پیگیری» کنند و تأکید کردند که اقدام بعدی آمریکا «در هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکا» خواهد بود.
زلنسکی روز جمعه از مشارکت بایدن در تلاشهای صلح در دونباس شرقی اوکراین استقبال کرد، اما افزود که مذاکره مستقیم با پوتین برای حل این موضوع را رد نمیکند.
زلنسکی در مصاحبه ای با تلویزیون اوکراین گفت که برگزاری همه پرسی در مورد وضعیت آینده شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه که در سال 2014 به روسیه ضمیمه شده است را رد نمی کند.
(فرانسه 24 با خبرگزاری فرانسه و رویترز)
[ad_2]