گروه 7 از ایران میخواهد بر سر توافق هستهای به توافق برسد و روسیه را نسبت به حمله به اوکراین هشدار داد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
گروه 7 روز یکشنبه اعلام کرد که زمان برای توافق ایران برای محدود کردن جاهطلبیهای هستهایاش در حال اتمام است و به روسیه درباره عواقب "عظیم" در صورت حمله به اوکراین هشدار داد.
وزرای امور خارجه ثروتمندترین کشورهای جهان نشستی دو روزه در لیورپول در شمال غرب انگلیس برگزار کردند تا یک جبهه قوی و متحد در برابر تهدیدات جهانی ارائه دهند.
در مورد ایران، لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، میزبان گروه 7، گفت که از سرگیری مذاکرات در وین "آخرین فرصت جمهوری اسلامی برای حضور در میز مذاکره با یک قطعنامه جدی است".
او در یک کنفرانس خبری گفت: «هنوز زمان وجود دارد که ایران بیاید و درباره این توافق مذاکره کند.
در بیانیه پایانی این مذاکرات آمده است که ایران "باید تشدید تنش های هسته ای خود را متوقف کند و از فرصت برای دستیابی به توافق استفاده کند تا زمانی که هنوز ممکن است."
مذاکرات روز پنجشنبه برای احیای توافقنامه 2015 بین ایران و قدرت های جهانی که ایالات متحده در سال 2018 از دونالد ترامپ خارج شد، از سر گرفته شد.
ایران میگوید که فقط میخواهد قابلیتهای غیرنظامی را توسعه دهد، اما قدرتهای غربی میگویند که ذخایر اورانیوم غنیشدهاش بیش از این مقدار است و میتوان از آن برای تولید سلاحهای هستهای استفاده کرد.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که آماده بازگشت به توافق است و مقامات ایرانی می گویند که در مورد تعهد خود به مذاکرات جدی هستند.
اما تهران متهم به عقب نشینی از پیشرفت در اوایل امسال و بازی به موقع است.
اظهارات تروس اولین بار است که یکی از امضاکنندگان قرارداد اصلی اولتیماتوم برای مذاکره داده است.
تجمع نیروهای روسی
بریتانیا که سال آینده ریاست آلمان G7 را تحویل خواهد داد، کنفرانس دو روزه در لیورپول، شمال غرب انگلستان را به عنوان فرصتی برای ایستادگی در برابر اقتدارگرایی در سراسر جهان ارائه کرد.
جدای از ایران، با توجه به ترس از تهاجم احتمالی به کشور شوروی سابق، تجمع نیروهای روسیه در مرز با اوکراین بر مذاکرات غالب بود.
>> در خط مقدم اوکراین، تجمع نیروهای روسی نگران کننده است
تروس گفت که او "صدای بسیار واحدی دارد... مبنی بر اینکه در صورت تهاجم به اوکراین عواقب بزرگی برای روسیه در پی خواهد داشت."
در بیانیه پایانی، وزیران به اتفاق آرا از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت کردند و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور را به دلیل "موضع خویشتن دار" کی یف ستودند.
به گفته مقامات، اگر روسیه یک تصمیم دیپلماتیک را نادیده بگیرد، همه گزینه ها از جمله تحریم های جامع سیاسی و اقتصادی روی میز است.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز شنبه گفت که "تعداد زیادی از دموکراسی ها" آماده پیوستن به کشورهای گروه 7 شامل بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده برای اقدام هستند.
اوایل این هفته، بایدن یک نشست مجازی با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین، برگزار کرد تا نگرانی های غرب را بیان کند.
او هفته آینده دیپلمات ارشد خود در اروپا و اوراسیا را برای گفتگوهای بیشتر با مقامات ارشد به کیف و مسکو می فرستد.
روسیه می گوید که افزایش نیروها یک اقدام دفاعی در برابر پیوستن اوکراین به ناتو است.
پاپ فرانسیس همچنین پس از اقامه نماز آنجلوس در میدان سنت پیتر خواستار "حل و فصل این وضعیت از طریق گفتگوهای جدی بین المللی و نه با سلاح شد."
چین در حال ظهور است
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده از لیورپول به عنوان بخشی از تلاش های واشنگتن برای "صلح، امنیت و رفاه" در منطقه هند و اقیانوس آرام به آسیای جنوب شرقی پرواز می کند.
ریاستجمهوری بریتانیا در G-7 در این سال تحت سلطه پاسخ به ادعای نقض گسترده داخلی حقوق پکن و همچنین اقتدارگرایی خزنده در مستعمره سابق آن در هنگ کنگ بود.
در اوایل این هفته، گروهی از کارشناسان و وکلای حقوق بشر در لندن گفتند که چین با اعمال کنترل بر جمعیت اقلیت مسلمان اویغور، مرتکب نسل کشی در منطقه سین کیانگ خود شده است.
پکن این گزارش را رد کرد و آن را به تعصب "ضد چینی" متهم کرد.
وزرای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) برای اولین بار با نگرانی های امنیتی بالا در دریای چین جنوبی در مذاکرات گروه 7 شرکت کردند.
تروس گفت که او و همکارانش نگران "سیاست اقتصادی اجباری" چین هستند و باید با ابتکار عمل خود به عنوان یک جایگزین با آن مخالفت کنند.
او افزود: «کاری که ما میخواهیم انجام دهیم این است که دامنه سرمایهگذاری، حوزه تجارت اقتصادی افراد همفکری که آزادی دموکراسی را دوست دارند، ایجاد کنیم.
به همین دلیل است که ما سرمایه گذاری های خود را در کشورهای با درآمد پایین و متوسط افزایش می دهیم.
در نشست سران G7 در ماه ژوئن در کورنوال، جنوب غربی انگلستان، این گروه از طرحهایی برای آنچه که بهعنوان یک صندوق زیرساختی جهانی عادلانهتر از طرح یک کمربند یک جاده چین میداند، رونمایی کرد.
طرح تریلیون دلاری چین به دلیل تحمیل بدهی غیرقابل مدیریت به کشورهای کوچکتر و فقیرتر، به ویژه در آفریقا، به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است.
(AFP)
[ad_2]