یک دادگاه ترکیه به کاوالا دستور داده است که در طول محاکمه در زندان بماند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور: تغییر کرد:
دادگاه ترکیه روز جمعه عثمان کاوالا، رهبر جامعه مدنی را با وجود فشارهای غرب و خطر آسیب بیشتر به روابط آنکارا با اروپا در زندان رها کرد.
این جلسه در استانبول اولین جلسه پس از تهدید رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور به اخراج 10 سفرای غربی بود که خواستار آزادی کاوالا بودند.
این نیز زمانی اتفاق افتاد که اردوغان با یکی از سختترین آزمونهای اقتصادی دوران حکومتش از سال 2003 مواجه شد و لیر ترکیه در برابر دلار به پایینترین سطح خود رسید.
این رهبر جامعه مدنی و تاجر 64 ساله که بیش از چهار سال است بدون حکم در زندان به سر می برد، متهم به تامین مالی اعتراضات ضد دولتی در سال 2013 و ایفای نقش در کودتای 2016 است.
اگر مجرم شناخته شود، ممکن است بدون آزادی مشروط به حبس ابد محکوم شود.
دیپلمات های غربی، از جمله کشورهایی که فرستادگانشان به اخراج تهدید شده بودند، و چندین قانونگذار مخالف در دادگاه حضور داشتند.
جلسه بعدی برای 17 ژانویه برنامه ریزی شده است.
این بشردوست به نمادی برای حامیانش از سرکوب گسترده اردوغان پس از کودتای نافرجام تبدیل شده است.
کاوالا، که این اتهامات را رد می کند، جلسه استماع روز جمعه را رد کرد، پس از آن که پرونده او در ماه گذشته مخالفت دیپلماتیک را برانگیخت، زمانی که 10 سفارت - از جمله ایالات متحده، فرانسه و آلمان - در بیانیه ای بسیار غیرمعمول گفتند که ادامه بازداشت وی "سایه می اندازد" ترکیه دموکراسی و قوه قضاییه.
اردوغان دیپلمات ها را به تلاش برای «عبرت دادن» به ترکیه متهم کرد و آنها را تهدید به اخراج کرد.
"ناراضی"
پرونده کاوالا می تواند هیئت نظارت بر حقوق بشر شورای اروپا را وادار کند که اولین جلسه رسیدگی انضباطی خود را علیه ترکیه در یک جلسه چهار روزه که از روز سه شنبه آغاز می شود آغاز کند، رویه ای که تنها یک بار در تاریخ دادگاه مورد استفاده قرار گرفته است.
مقام ناظر آخرین اخطار را به ترکیه صادر کرد تا از دستور دادگاه حقوق بشر اروپا در سال 2019 برای آزادی کاوالا در انتظار محاکمه پیروی کند.
یک دیپلمات غربی درباره حکم دادگاه به خبرگزاری فرانسه گفت: «مایه تاسف است.
این دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گفت: "من نمی دانم (دولت) چه فکری می کند، اما (عدم پایبندی ترکیه) عواقبی به دنبال خواهد داشت."
یکی از وکلای کاوالا، کوکسال بایراکتار، به دادگاه گفت که بی توجهی ترکیه به حکم دادگاه اروپا "غیرقانونی" و "جنایت قانون اساسی" است.
وی گفت: این اقدام نه تنها به سطح شورای اروپا آسیب می رساند، بلکه روابط ترکیه با غرب را نیز پیچیده تر خواهد کرد.
اختلاف بر سر تهدید اخراج پس از آن حل شد که ایالات متحده و چندین کشور دیگر بیانیههایی را صادر کردند که اعلام کردند از کنوانسیون سازمان ملل پیروی میکنند که دیپلماتها را ملزم میکرد در امور داخلی کشور میزبان مداخله نکنند.
"حمله به کرامت انسانی"
اردوغان اغلب کاوالا را با جرج سوروس سرمایهدار آمریکایی مجارستانیالاصل مقایسه میکند و آن را «بازماندهای از سوروس» در ماه اکتبر میخواند که انتقاد شدید این نیکوکار متولد پاریس را برانگیخته است.
کاوالا در بیانیهای گفت: «اظهارات توهینآمیز و افتراآمیز رئیسجمهور علیه فردی که محکوم نشده است و محاکمهاش ادامه دارد، به منزله تعرض به کرامت انسانی است».
کاوالا که قبلاً از طریق لینک ویدیویی از سلول خود در سیلیوری در حومه شهر در جلسات دادگاه اصلی استانبول شرکت کرده بود، گفت که اعتمادش به دادگاه عادلانه را از دست داده است.
ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری، در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه در ماه جاری از اظهارنظر درباره نتیجه رسیدگی به تخلفات خودداری کرد.
او گفت: "امیدوارم آنها (شورای اروپا) همه حقایق را در نظر بگیرند و به حاکمیت قانون در این کشور احترام بگذارند... وقتی تصمیمی می گیرند."
کاوالا ماه گذشته در گفتگو با خبرگزاری فرانسه از سلول زندان خود گفت که او مانند ابزاری در تلاش های اردوغان برای متهم کردن توطئه خارجی مخالفان داخلی علیه حکومت تقریباً دو دهه ای خود احساس می کند.
کاوالا گفت: "من فکر می کنم دلیل واقعی ادامه بازداشت من این است که با نیاز دولت به زنده نگه داشتن این داستان تخیلی که اعتراضات در گزی (2013) نتیجه یک توطئه خارجی است، برخورد می کند."
او در فوریه 2020 در گزی از اتهامات تبرئه شد، اما قبل از اینکه بتواند به خانه بازگردد و به اتهام ارتباط با توطئه کودتا به زندان بیفتد دوباره دستگیر شد.
(AFP)
[ad_2]